2011. április 10., vasárnap

Narancsos csokis torta - bűntudat mentes :)

Megkezdtem a diétát, próbálom kerülni a cukrot, még teljesen nem sikerült megválni tőle. Viszont anyunak hétfőn lesz szülinapja - de ma tartottuk  - és némi önzés is volt bennem, h azért legalább egy szelet tortát tudjak enni én is, ezért kutakodni kezdtem és eljutottam Pocak Pannához. Itt megláttam, ezt a nagyon guszta narancsos-csokis tortát. Gondoltam, ez jó lesz. :) 

18cm-es tortaformát ír, továbbra sincs, továbbra is, az egyik kis lábast használtam, kizsíroztam, és kibéleltem sütőpapírra, ugyanolyan jó. :) 
Az eredeti felállást írom, és dőlttel, ahogy én csináltam :)



recept:

A tortához:
160g mandulaliszt (mandula porrá aprítva érdemes hántoltat használni, mert sokkal ízletesebb)
25g Holland kakaópor
2 tojás
1/4tk só
1/2tk szódabikarbona
150ml méz/agávé ( 2ek-t számoltam, mert azért nem akartam elvenni a kedvüket teljesen
1tk vanília kivonat (1 vanília rúd kikapart része)

A krémhez
2dl kókusztej
3dl frissen facsart narancs lé+rost (ez kb. 3-4 narancs)
2tk méz/agávé (2ek méz + utóízesítésként némi barnacukor)
5 tojássárga
4ek kókuszolaj(helyette +1tk keményítő)
2tk Dr. Oetker kukorica keményítő

A tortához ledaráltam a mandulát - nagyon finomra érdemes, h ne legyen darabos, mert érződik- majd összekevertem a kakaóval, sóval és szódabikarbonával.
Egy másik tálban a két tojást összekevertem a vaníliával és mézzel.
A kakaós mandulát összekevertem a  felvert tojással, egy kicsit előmelegítettem a sütőt, és Panna szerint 175°C-on 30 percig sütjük. Hagyományos gázsütőnk van, úgyh sacc perkábéra ment minden, én 20-25 percig sütöttem.


Tehát a krémhez a narancs levét és rostját felraktam  főni, és lekvárosítottam kb. 30 percig.
Majd felvertem 5 tojás sárgáját a mézzel, és mikor a narancslekvár kihűlt hozzákevertem. Majd hozzákevertem a kókusztejet, amit előzőleg felforraltam. Lassú tűzön sűrű krémmé főztem. Egy kis pohárban összekevertem a keményítőt vízzel és hozzáöntöttem a krémhez. Hagytam, h felforrjon és kész is. Megvártam míg kihűl és a felhasználásig hűtőben tároltam. 
Ha  van kókuszolaj, akkor azt még hozzákeverjük, miután felforrt a krém. :), persze, akkor elég a 2tk keményítő is.

Panna azt írja, h a tortát, a lehető leglassabb módon vágjuk ketté. Na én nem voltam olyan lassú, mint kellett volna, így az egyik fele mondhatni szétesett. 
Maradt még egy kis krémem, így úgy döntöttem, h sütök gyorsan még egy lapot, fele mennyiséggel. Megkentem a maradék krémmel és irány a hűtő. 
Így egy kicsit csúnyácska volt, és úgy döntöttünk, h akkor készítek még egy adag krémet, bár fele mennyiség bőven elég lett volna, és bevontam azzal. 
Tetejét kakaós csillagokkal díszítettem. :)

Aki hozzá van szokva az édeshez, az biztos, h megfog lepődni az új ízeken, lehet, h úgy gondolja majd, h ennek se íze, se bűze. :) Akkor lehet érdemes normál liszttel próbálkozni a tésztában és a méz mennyiségét növeli, de ízlelni muszáj. 
Aki pedig vállalkozó kedvű, annak hajrá!!! :)