2010. február 3., szerda

Szalagos fánk
















És íme a recept:
  • 1kg liszt

  • 10dkg élesztő (aldis az igazi)

  • 7 tojássárgája

  • 1-nek a fehérje is

  • 6dl tej

  • 6dkg cukor

  • 3dkg olvasztott zsír

  • 2 kanál rum


Élesztőt fel kell futtatni. Jól kidolgozni a tésztát. Majd kelni hagyni, ez nagyon fontos. Ezután nagy szaggatóval kiszaggatni és újra kelni hagyni, h jó magasak legyenek. Arra kell figyelni, h az olaj ne legyen túl forró. Ha beletesszük a fánkokat, akkor először tegyünk rá fedőt, ha megfordítottuk már nem kell. A fánk tetejét tegyük alulra a sütéskor.

ujjnyi vastagra sodorni és nagyobb szaggatóval. Sütéskor a páraelszivó se menjen!

Vanilíás porcukorral hintjük meg és lekvárral fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése